La història de la Penya Baix Camp.

La nostra Penya fou fundada l'any 1981 per seguidors barcelonistes amb un interès especial per seguir més d'a prop les coses del Barça i acompanyar l'equip de futbol sempre que jugava a casa i esporàdicament fer-li costat en alguns desplaçaments. La primera junta va ser presidida pel Sr. Fernando Garcia Blasco.
La primera seu social va estar al Bar Velòdrom.

L'any 82 van aprovar-se els primers estatuts i, aquell mateix any, va visitar-nos el defensa del primer equip Julio Alberto. També van posar en funcionament una escola de futbol i un equip aleví.

L'any 84 vam organitzar un homenatge al defensa lliure Olmo i al porter Artola amb motiu del seu comiat del primer equip. També vam homenatjar el nedador reusenc Jordi Cervera que havia fet la travessia del Canal de la Mànega.

L'any 1985 es renova la junta que encapçala el Sr. Joan González Santapau, com a president. L'any 86 acompanyem l'equip a València, Sevilla, Saragossa i Pamplona en partits de lliga i a Madrid per la final de Copa. També l'acompanyem a Praga, Torí, Porto i a Sevilla per la Copa d'Europa. L'any 87, l'acompanyarem fins a Lisboa, Alemanya i Moscou.

L'any 1988 vàrem traslladar la seu a la Plaça Joan Rebull. Decidim seguir l'equip a Dinamarca, i a la final de la Recopa a Berna, quan omplirem 3 autocars. Decidim adquirir un local en propietat

L'any 89 s'inaugura la nova seu amb la presència del Sr. Nicolau Casaus, qui vingué acompanyat dels jugadors del primer equip: Amor, Sergi i Roura; del jugador d'handbol Kalina i Trumbo del de basquet.

L'any 90 vam desplaçar-nos a més del Camp Nou als camps de l'Osasuna, Saragossa i Reial Societat. També vam acompanyar l'equip de basquet 7 vegades amb sengles autocars plens de socis.

El 91 va tornar el jugador Julio Alberto per acompanyar-nos al sopar de germanor. Vam aprofitar per retre-li un homenatge amb motiu del seu comiat com a jugador del primer equip.

El 92 van acompanyar l'equip a la Copa d'Europa en els desplaçaments a Praga i a la final de Wembley. A desembre van organitzar una sortida amb fills per a portar-los a EURODISNEY. Amb motiu del partit Barcelona- Celta convidem un grup ampli de nens en edat escolar per a visitar el camp i seguir el partit.

El 93 es crea una biblioteca per facilitar les consultes interessants als socis. També es normalitza l'obligació de pagar entrades i desplaçaments en el moment de fer la reserva.

1994. Desplaçament a París de 50 socis per veure el partit contra el Paris Saint Germain. Amb la col·laboració del Diari i els exjugadors del primer equip: Ramallets, Parera, Gràcia, Rovira i Vergés, organitzem un col·loqui per donar suport a l'Associació d'exjugadors. Organitzem i gestionem l'assistència al Camp Nou, per veure alguns partits, d'alumnes de les escoles de Reus i comarca. Seguim donant suport a l'equip de futbol sala. S'acorda avançar la sortida dels autocars que van al Camp Nou per tal que qui vulgui pugui seguir els partits del segon equip, quan ambos coincideixin. Col·laborem amb el Parc Infantil de Nadal.

1995. Per la dificultat que ocasiona el nou calendari de competició europea, que deixa poc temps per organitzar el viatges, es desisteix en les sortides a Europa.

1997 En col·laboració amb Òmnium Cultural fem un acte en memòria del president del Barça, Sr. Sunyol i Garriga , afusellat pels franquistes. S'acorda comprar el local on ara hi som.

2000- Canvi a la presidència de la Penya. El Sr. Francesc Carballido i Masgoret és escollit per a presidir-la. Després de fer les obres d'adequació com a local públic requerides per l'Ajuntament, s'inaugura.

2004- Tanquem l'agermanament amb la Penya barcelonista d'Astorga, iniciada amb motiu dels actes de celebració del 75 aniversari del traspàs d'Antoni Gaudí.

2005-. El Sr. Salvador Cabrelles ocupa provisionalment la presidència per defunció del Sr. Francesc Carballido. En l'Assemblea ordinària serà ratificat com a nou president.

2006. Celebrem el nostre primer 25è aniversari amb un acte al teatre Fortuny en el decurs del qual vam lliurar un pergamí als socis que ho son des de l'inici. El dia 2 de maig van fer el dinar de germanor a l'hotel NH de la nostra ciutat i vam lliurar el títol de socis honorífics a les personalitats següents: Ernest Benach, M. Hble. President del Parlament, Lluís m. Pérez, alcalde de la ciutat, Lluís Pasqual eminent director teatral i a Jaume Gil i Aluja eminent economista. Liquidem la hipoteca contreta per comprar la seu que ja és patrimoni nostre.

2007-. S'inicien les excursions-visites culturals per tal d'obrir la Penya a nova gent i dinamitzar aquesta. Se'n programen 3: a Mollerussa i Cardona d'un dia cadascuna i a Astúries d'una setmana.

2008-. Sortida a Barcelona per visitar el Camp Nou, el Museu del Barça i El Poble Espanyol. Canviem el televisor espatllat per un de 52" per veure millor els partits. El vell, un cop reparat, es lliura a una entitat d'acollida.

2009-. Un cop coberts els 4 anys de mandat cal renovar la junta. Com no es presenta cap candidatura el Sr. Cabrelles accedeix a renovar el mandat. Excursió a Alcañiz.

2010-. Sortides a Sant Martí Sarroca (1 dia) i Carcassona (3 dies). Proposta de llogar altra vegada el Fortuny per celebrar el 3oè aniversari, portant la Polifònica de Puig-reig i un mag.

2011-. Visita a la Terra Alta (Museu Picasso d'Horta, Corbera, Arnes i Gandesa) i de 4 dies al nord d'Itàlia (Milà, Verona, Pàdua, Murà i Venècia). Posem fil a l'agulla per a fer l'estendard que ens identifiqui a la trobada de Penyes. Es fa un col·loqui amb veterans del F.C.B.

2012-. Sortides a Verdú (Anoia), i al País Basc de 3 dies. Renovació de l'equip de so i pintura del local.

2013-. Sortides als castells de Lleida d'1 dia i a Tolosa de Llenguadoc de 4 dies.

2014-. El president avisa que per motius personals no pot seguir pilotant la Penya quan acabi el seu mandat l'any entrant, mostrant una fèrria determinació a ser substituït.

2015-. En les eleccions per renovar la Junta es presenta una sola candidatura encapçalada pel Sr. Antonio Sánchez, qui serà el nou president. La nova junta, tot i seguir els camins endegats per la junta sortint, introdueix matisos propis en la gestió. Renovació de l'equip informàtic. Per imperatiu legal, ja recollit per la junta cessant, cal renovar els estatuts de l'entitat. Fem un punt de llibre amb la caricatura del jugador local Sergi Roberto.

2016-. Sortida de 3 dies a La Vall d'Ordesa. Aprovem, després de dues assemblees extraordinàries, els nou estatuts. Incorporem un projector d'alta definició, sobre pantalla gran, per seguir millor els partits televisats

Patrocinadors de la Penya Barcelonista Baix Camp

Av. Onze de Setembre, 11 Baixos
Tel. 977 331 947
Av. De La Salle, 35
Tel. 977 75 28 87

-5% descompte socis Penya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Accepto | Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.